မေန႔ (၂၅.၁.၂၀၀၉)က တရုတ္ႏွစ္သစ္ကူးေန႔ ျဖစ္တာေၾကာင့္ အမွတ္တရအေနနဲ႔ Nabe(နဘဲ) ခ်က္စားရေအာင္လို႔ တစ္ေဆာင္တည္းေန တရုတ္မေလးက အဆိုျပဳပါတယ္...
ေနာက္ၿပီး တျခားသူေတြက ဖက္တီးေလးကို Green Tea Salad (လကၻက္သုပ္) သုပ္ေပးဖို႔ေတာင္းဆိုၾကတာေၾကာင့္ တရုတ္ နဘဲ ရယ္၊ ျမန္မာ လကၻက္သုပ္ရယ္၊ ဂ်ပန္ ဆာရွိမိ (ငါးစိမ္း) ကိုလုပ္စားျဖစ္ၾကပါတယ္...
ပံုမွာျမင္ရင္သိသာပါတယ္...လကၻက္သုပ္က သိပ္မေကာင္းလွဘူးဆိုတာ...
ဒါေပမဲ့..အဲဒီ အဆာပလာမစံုမလင္နဲ႔ လကၻက္သုပ္ကိုပဲ သူတို႔က အရမ္းႀကိဳက္ႏွစ္သက္ေနၾကၿပီး ျမန္မာျပည္ကို လကၻက္မွာေပးပါ လုပ္ေနၾကေသးတယ္... :P
ေနာက္ၿပီး လကၻက္သုပ္နည္းကို အေသးစိတ္ေမးေနၾကၿပီး ပါ၀င္တဲ့ပစၥည္းအခ်ိဳးအစားေတြကိုပါ အတိအက်ေမးေနတာေၾကာင့္ ေတာ္ေတာ္ေလး စိတ္ညစ္သြားမိေသးတယ္...
သိတဲ့အတိုင္းပဲေလ...ျမန္မာေတြက လက္မွန္းနဲ႔ အဆင္ေျပသလို ထည့္သြားတာပဲေလ..အဲဒါကို ဘယ္ေလာက္ ဂရမ္လဲဘာလဲဆုိေတာ့... စိတ္ကိုညစ္ေရာ... :(
တရုတ္ နဘဲကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလးကို စားလို႔ေကာင္းတယ္...အဲဒီတရုတ္မေလးတစ္ေယာက္တည္းခ်က္သြားတာ...
ကိုယ္မွတ္မိသေလာက္ေတာ့... ၾကက္သားအခ်ိဳရည္ရယ္၊ တိုးဘန္းခ်န္ လို႔ေခၚတဲ့ ပဲငပိစပ္လိုမ်ိဳးရယ္၊ အသားလႊာေလးေတြရယ္
(၀က္သား၊ အမဲသား)၊ ၾကက္သားလံုးေလးေတြရယ္ ကို ေရထည့္ၿပီး အရင္တည္ထားလိုက္တယ္...
ေနာက္ၿပီး အသီးအရြက္ကေတာ့ အစံုပဲ... အာလူးသီး၊ ၾကာစြယ္၊ မႈိ၊ မုန္ညင္း၊ ေဂၚဖီ၊ ပဲျပား၊ ပဲပင္ေပါက္ အဲတာေတြထည့္...
ၿပီးေတာ့... (Raman) လားမန္းေခါက္ဆြဲရယ္..ၾကာဇံဖတ္လုိမ်ိဳးေလးေတြထည့္...
ၾကက္ဥလည္း အလံုးလိုက္ေဖာက္ထည့္လိုက္ေသးတယ္...
အဲေလာက္ထည့္ထားမွေတာ့ စားလို႔မေကာင္းဘဲေနပါေတာ့မလား...:P
ေနာက္..ဆာရွိမိကေတာ့ Octopus ရယ္၊ Shrimp ရယ္၊ ေနာက္ၿပီး ငါးကေတာ့ ၂-မ်ိဳး (နာမည္ေတြမသိ)ရယ္...
ကိုယ့္ကို ဆာရွိမိစားႏိုင္လို႔ဆိုၿပီး သူတို႔က အံ့ၾသေနၾကေသးတယ္...
ဆာရွိမိက ငါးစိမ္းဆိုေပမယ့္ ကိုယ့္အတြက္ေတာ့ ဘယ္လိုမွမေနဘူး..ညီွလဲမညွီဘူး... :P
အလွမ်း
4 years ago
0 comments:
Post a Comment