ဒီေန႔ေက်ာင္းပိတ္ရက္ဆိုေတာ့ ဟင္းကိုအရည္ေလးဘာေလးနဲ႔စားခ်င္စိတ္ေပါက္လာတာရယ္၊ ကိုယ့္မွာလက္က်န္ရွိေနတဲ့ အသီးအႏွံေတြကို ရွင္းပစ္ခ်င္တာရယ္ေၾကာင့္ ဘာခ်က္ရမလဲစဥ္းစားရင္း ေနာက္ဆံုးမွာ ဒီဟင္းေလးခ်က္ျဖစ္သြားတယ္။
ဟင္းခ်က္ေတာ္လြန္းလို႔ သူမ်ားကို ဆရာလုပ္ေနတာမဟုတ္ဘူးေနာ္။
(ေက်ာင္းစာကတစ္ဖက္၊ ဘေလာ့ဂ္ကတစ္ဖက္နဲ႔) အခ်ိန္မရွိတဲ့ၾကားက ကိုယ့္၀မ္းစာကိုယ္ ေျဖရွင္းေနရတဲ့ ဘ၀တူ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ျဖစ္သလို ၿပီးလြယ္စီးလြယ္နဲ႔ ခ်က္လို႔ရတဲ့ဟင္းေလးေတြ ေ၀မွ်ေပးခ်င္လို႔ပါ။
ကိုယ္ခ်က္တဲ့ဟင္း ကိုယ္ဟာကိုယ္သည္းခံၿပီးစားႏိုင္ရင္ စမ္းခ်က္ၾကည့္လို႔ရတယ္ေနာ္။
ဒီဟင္းကေတာ့ (အဆင္ေျပတဲ့)အသီးအႏွံ ၃-၄ မ်ိဳးေလာက္ရွိရံုနဲ႔ လြယ္လြယ္ကူကူခ်က္လို႔ရတယ္။
ကိုယ္ကေတာ့ အာလူးသီးရယ္၊ ခါက်က္ဥရယ္၊ မုန္လာဥရယ္ ရွိတာေတြထည့္လိုက္တယ္။
အဲဒီအသီးအႏွံေတြ လွီးခၽြတ္ေနတုန္းမွာ ဘဲဥ ျပဳတ္ထားလိုက္တယ္။
အသီးအႏွံေတြ အားလံုးလွီးၿပီးၿပီဆိုရင္ (ဘဲဥကလည္းက်က္ေလာက္ၿပီမို႔) အဲဒီအသီးအႏွံေတြအားလံုးရယ္၊ ျပဳတ္ထားတဲ့ဘဲဥရယ္၊ ကုလားပဲနည္းနည္းရယ္ကို အိုးတစ္လံုးထဲအကုန္ေရာထည့္၊ ဆား၊ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔သင့္ေတာ္သေလာက္ထည့္၊ ေနာက္ၿပီး ေရနည္းနည္း ထည့္တည္ၿပီး ပစ္ထားလိုက္ရံုပဲ။
အဲဒီအခ်ိန္မွာ လုပ္ခ်င္ရာလုပ္ေနလို႔ရတယ္။
(ဒါေပမယ့္ အၾကာၾကီးလည္း ပစ္မထားနဲ႔ဦး။ တူးကုန္လို႔ အားလံုးပစ္လိုက္ရဦးမယ္။
သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ဆို ဘဲဥျပဳတ္တာ စားမရေအာင္ကို တူးသြားဖူးတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သတိေပးရတာ...)
ဟင္းအိုးခ်ခါနီးမွ မန္က်ည္းမွည့္ရည္နည္းနည္းရယ္၊ မဆလာရယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပြေတာင့္ရယ္ (ရွိရင္)ထည့္လိုက္ရင္ စားလို႔သိပ္မဆိုးလွတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္လာမွာပါ။
အလွမ်း
4 years ago
0 comments:
Post a Comment